Etter sløying og vasking blir fisken umiddelbart kjølt og pakket for å bevare ferskheten, eller sendt til videreforedling, avhengig anleggets innretning. Noen slakterier har egne fileteringsavdelinger, hvor fisken kan gå direkte til filetering etter sløying. Etter sortering sendes fisken vanligvis i kasser med is som fersk fisk, eller som frossen fisk til nasjonale og internasjonale kunder.
Den norske oppdrettsnæringen klassifiserer frivillig all sløyd laks med hode (head-on-gutted, HOG) i tre hovedklasser etter størrelse og kvalitet, i henhold til industristandarden NBS 10-01 for laks og NBS 10-02 for regnbueørret (NISF, 1999):
Etter sløying og vasking blir fisken raskt kjølt ned og pakket for å bevare ferskheten, eller sendt til videreforedling, avhengig av anlegget. Noen slakterier har egne fileteringsavdelinger, der fisken går rett til filetering etter sløying. Etter sortering sendes fisken enten i kasser med is som ferskvare eller som frossenvare til kunder i inn- og utland.
Oppdrettsfisk deles inn i tre ulike kvalitetsgrader
Den norske oppdrettsnæringen klassifiserer frivillig all sløyd laks med hode (head-on gutted, HOG) i tre hovedklasser etter størrelse og kvalitet, i henhold til industristandardene NBS 10-01 for laks og NBS 10-02 for regnbueørret (NISF, 1999). De tre kategoriene oppdrettsfisken vurderes som er Superior-, Ordinær- og Produksjonsfisk. Utvid boksene nedenfor for å lese mer om hva som kjennetegner hver kategori.
Produksjonsfisk: Andel, årsaker og videre behandling i norsk fiskeindustri
Mattilsynet begynte å registrere mengden prod-fisk i det totale slaktevolumet i 2018. I 2022 utgjorde prod-fisk 11,5 % av det totale slaktevolumet, med høyest andel om vinteren på grunn av vintersår (Mattilsynet, 2023).

I første kvartal 2024 økte andelen ytterligere, hovedsakelig på grunn av vintersår, dårlig vær og angrep fra perlesnormaneter. Dette førte til at mer fisk ble bearbeidet i Norge og eksportert som filet.
Fisk i dårligere tilstand enn prod A og prod B kan ikke brukes til mat for mennesker og går ofte til kverning og ensilasje produksjon. Eksempler på slik fisk er selvdød fisk, gulvfisk og utkastfisk.